Furtună în blogosferă

Pare să fi plecat totul de la lansarea noului IPhone 4S, adică de la un eveniment care, la nivel global, chiar nu are cap și coadă, totul fiind pe principiul: oricum se vinde.

Așa că taberele au fost ușor de identificat: curentul ”blogărul, acest pișcotar în devenire” versus curentul „blogărul acest invidios din naștere”.

Unii au mers mai departe: blogărul român a devenit un animal de companie, papă frumos, dă din coadă, merge în lesa PRistelor, când trebuie să ridice piciorul, o face tot la comandă, când trebuie să latre la jurnaliști, latră cât de lungă îi este lesa, după, se întoarce triumfător cu coada pe spinare să primească zăharel.

Alții ne dau exemple edificatoare, uite în Mexic ! blogării se jertfesc, vezi Spania ! wikileaks, alții ocupă Manhattanul rivoluție 2.0, jos berea 2.0 ! tot mai bine era cu presa scrisă ! anchete jurnalistice, ehe pe vremea mea, trânteam niște anchete domle ! de zbârnâiau telefoanele mai rău ca la gară !

Ah ! să ne luăm și de A-listeri ! că ei strică totul ! vor evenimente, vor campanii, vor pe mama și pe tata ! vor orice atâta timp cât este vorba de proiectul lor. Ei au fost primii oricum, în prima corabie cu Columb, cu Apolo pe Lună, live blogging ca el nu a făcut nimeni  de la căderea Zidului Berlinului, au postat primul clip de la Hiroșima înaintea fraierilor de la agenția de știri, cine a fost blogăr oficial la Mărășești, Mărăști, Oituz ? și cine a dat prima poză cu Vrâncioaia blocată în trafic la Otopeni ?

Să nu îi uităm pe hateri ! sunt atât de apreciați și căutați că au ajuns să fie considerați un ”must” al bloggingului de succes. Un fel de eunuci imperiali, evident haterul nu are balls, fără de care nu poți ieși în evidență prin comparație.

Începătorii, debutanții sunt însă perla coroanei blogosferice, o masă de manevră, o șleahtă de ahtiați, o strânsură de persoane plină de genii în devenire, gata să se vândă între două posturi despre fenomenologia tagului implicit la vechii asirieni de rit polifonic.

Ce ne facem ? în furtuna asta 2.0 de proporții titanice, extinsă la nivel mondial, în disperare de cauză, barmanul pune mâna pe pușcă, trage un cartuș în candelabru și răcnește : Fraților ! nu vă mai certați ! suntem așa de puțini, că ne certăm în familie ! 

Morala ?

De câți blogări ai nevoie să schimbi un bec ?

Trei, unul schimbă becul, unul face review și al treilea îl ia în teste.

 

 

 

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

16 Responses to Furtună în blogosferă

 1. Turambar says:

  lol. Acest bloagar scrie ca Turambar. Am zis.

  :rofl:

 2. Conte says:

  Visul de aur al omenirii 2.0 : un online unit ! 🙂

 3. Cristina says:

  A fost furtună in blogosferă? 🙂 E amuzant cum chestiile astea există doar dacă deschidem calculatoarele…

 4. Cristina says:

  Eu l-am cam ținut închis, nu prea mai sunt la curent cu noutațile. 🙂

 5. Conte says:

  Dupa cum spunea un A-lister : „Bloggerii sunt, înainte de toate, oameni.” Si ca orice om, pot gresi. Dar, se pare ca in blogosfera noastra nu se greseste. Esti etichetat „hater” daca ii atragi atentia unui A-lister ca a facut greseli gramaticale sau ca in urma cu doua saptamani avea alta opinie despre acelasi subiect. Sau atunci cind scrii o postare despre cum te apuci de slabit ( cu numele salii de fitness, detalii, etc), iar peste 2 zile recomanzi o marca de lapte ce te ajuta sa slabesti ( spunind ca nu crezi in mersul la sala ) . Exemplele pot continua la nesfirsit. Atunci cind ai un comentariu critic, dar argumentat si exprimat intr-un limbaj civilizat, de ce esti etichetat „hater” ? ( un comentariu care nu este facut neaparat pe blogul respectiv).

 6. Conte says:

  Nu e vorba de „urmarit cu atentie”, dar unele lucruri iti sar in ochi. 🙂 Iar in exemplul meu, nu era nici o nuanta. ;).
  Pana la urma este ok asa. Suntem diferiti ( atat bloggerii cat si haterii), gandim diferit, poate sa iasa si ceva bun din asta. Unii considera ca e bine ca blogul lor sa fie un fel de site de concursuri si advertoriale, altii scriu despre ce le trece lor prin cap, altii au bloguri de nisa, etc. E loc pentru toata lumea. Cred ca critica este binevenita. Unii tin cont de ea, altii nu. Alegerea lor. Dar fiecare aredreptul de a respecta si/ sau critica pe cine vrea. Iar daca singurul criteriu ca sa fii A-lister este acela ca ” eu cu X adunam mai multe vizite decat gsp.ro” , atunci inseamna ca Libertatea, Click si Cancan reprezinta jurnalismul adevarat. 🙂

 7. GiacomO says:

  Fiecare se găsește în barca în care cred că-i convine mai bine, dacă egoul e stisfăcut iar interesele proprii sunt îndeplinite se naște mulțumirea.

 8. GiacomO says:

  Depinde de dorința fiecăruia, poate fi o arcă dacă dorești, sau o planetă exclusivistă de doar un kilometru.

 9. Pingback: Monsters exist on web… » Invitati bloggari la evenimente!

 10. Pingback: Zapping Blogosferic 4 | BOMBĂNEALĂ BLOGOSFERICĂ

 11. Pingback: Zapping Blogosferic 4 | D - Petre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: